“Come Close” af Sappho

Come Close af Sappho, oversat af Aaron Poochigan, udgivet: 2015, 55 sider, Little Black Classic/Penguin Books, English review.

dsc_0498-1

Untainted Graces
With wrists like roses,
Please come close,

Jeg elsker Sappho. Ikke mindst på grund af mystikken omkring hende. Hendes værker er gået tabt og kun enkelte, fuldendte digte er bevaret af tidens strøm. Resten af fragmenter. Små brudstykker af mesterværker, små øjeblikke af sanselighed, af erotik, kærlighed, intelligens og store følelser.

Denne Little Black Classic er en lille bid af et enormt tab. Come Close, beder den dig, og du kommer helt tæt på. Tæt på den varme, det vid og den bredde Sappho besad. Det er en samling af smukke, saglige og voldsomme vers. Alt den præsenterer, præsenterer den i dets uendelige dybder.

Det er som en silkeblød hånd på din arm. Et kærtegn, der, i et enkelt ufatteligt øjeblik, lover dig hele verden. Hun er tidløs nymfe, der lokker dig nærmere med vinrøde ord og et løfte om lidenskabeligt mørke.

Hvorfor passede historien ikke bedre på dig? Hvorfor skulle du forsvinde, næsten fuldstændigt, skubbet ud af historien af skødesløse, maskuline hænder?

Vi har Sappho i fragmenter, og Come Close er en vidunderlig introduktion. Men vi burde have hele bøger af hele værker. Ikke kun glimt af lys, men en solrig dag.

I declare
That later on
Even in an age unlike our own,
Someone will remember who we are.

Og det gør vi, Sappho. Men kun knapt nok.

Advertisements

2 thoughts on ““Come Close” af Sappho

    1. Hej Katrine! Og tusind tak, hvor er det pænt sagt 🙂 Jeg synes generelt de her Little Black Classics er gode, og ret billige også, så de er klart værd at forsøge (specielt den her) 😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s