“The Wicked + The Divine”

The Wicked + The Divine Vol 1: The Faust Act & Vol 2: Fandemonium af Kieron Gillen (forfatter) og Jamie McKelvie (kunstner), 2015, Image Comics.

dsc_0557-1

dsc_0560-1

You are of the pantheon.
You will be loved.
You will be hated.
You will be brilliant.
Within two years, you will be dead.

Her er to grunde til at læse The Wicked + The Divine:

  1. Det er en af de smukkeste graphic novels, jeg nogensinde har læst.
  2. Den har et fantastisk originalt take på mytologi i en moderne kontekst.

Forestil dig at hvert 90’ende år, så blev 12 mennesker tilfældigt udvalgt til at være vessels for 12 forskellige guder. Guderne skifter fra gang til gang, men der er altid 12. Og de lever altid kun to år før de dør. Det er to år, hvor verden bliver fyldt med lys, mirakler, ekstase og magi. I to år er livet mere farverigt end det har været i næsten et århundrede.

Forestil dig at være ung, mens guderne går på jorden. Forestil dig at være én af dem.

Guderne har groupies, de har fans, de har modstandere og de har dem, der ønsker selv at blive udvalgt. For lige nu er der kun 11 guder, og hvem vil ikke gerne være den sidste? Hvem vil ikke gerne velsignes med skønhed, magt og guddommelige evner? Hvem vil ikke gerne være en gud?

Det er helt seriøst en fantastisk serie, der er voldelig, smuk og fyldt med intriger, mysterier og løgne. Det er en mytologisk genfortælling, der samtidigt fungerer som et reelt mord-mysterie. En uskyldig bliver slået ihjel, og det kan ikke have været af andre end en anden gud. Men hvem af dem gjorde det? Og hvorfor?

Hovedpersonen Laura er fascineret af guderne, og vil gøre nærmest hvad som helst for at komme tæt på dem. Så da Luci, inkarnationen af Lucifer, tager hende midlertidigt under sine figurative vinger, så er det en drøm, der går i opfyldelse. En drøm, der måske har større konsekvenser end Laura på nogen måde kan forudsige.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige om den her serie. Jeg føler det er en, man bør opleve selv. Den er levende, pulserende, og bare sindssygt original. En smukkere, mere unik American Gods, hvor helt amindelige mennesker pludselig bliver givet gudommelige kræfter. Og to år at bruge dem i.

Jeg glæder mig helt vildt til at se, hvor serien ender, og indtil videre er jeg bare glad for at få lov til at være med. Absolut en serie det er værd at følge med i.

dsc_0554-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s