“Letters For Lucardo” af Noora Heikkilä

Letters For Lucardo af Noora Heikkilä, udgivet: 2017, 142 sider, Iron Circus Comics, English review. Alle billederne er fra bogen.

lettersforlucardo

lettersforlucardo1

Jeg var med til at kickstarte den her grafiske roman, fordi det her er den slags vampyrhistorier vi fortjener. Den bliver mulig at købe om ikke så længe fra Iron Circus Comics.

Det er en virkelig, virkelig smuk historie om den 61 årige Ed Fiedler, der er arbejder som skriftlærd ved det royale palads, og her møder han den evigt unge Lucardo von Gishaupt, og de to starter en kærlighedsaffære. Problemet er at Ed er et ganske almindeligt, ikke alt for ungt menneske, mens Lucardo er en flere århundrede gammel, royal vampyr. Alligevel vokser der mellem dem noget ubeskriveligt fint, rørende og dybt, dybt ægte. De finder i hinanden et stykke af deres sjæl. Og selvom deres interaktioner oftest er lette og ikke alt for alvorlige, så mærker man, måske fordi historien fortælles gennem billeder og stemninger, at der er noget endegyldigt over det, de har sammen.

Dette er første bind af fire, og det viser os starten på deres forhold, og hvordan det udvikler sig, mens Lucardos familie i kulisserne ser det udfolde sig med en smule misbilligelse. For Lucardo lever for evigt, mens Ed kun har, hvis han er heldig, et par årtier igen.

Det er ikke fordi, der er ufatteligt meget plot, og det ér en erotisk grafisk roman, det bør jeg nok understrege. Den er meget erotisk. Men det er noget af det, der gør den fungerer så godt, som den gør, for selvom vi virkelig kommer tæt på alt det, de to har sammen – både de ømme, følelsesmæssige øjeblikke, og de meget mere erotiske øjeblikke af lidenskab og begær – så er der en skønhed og en frihed i at se det hele så udlagt og tæt på. Der er intet at skjule.

Det er også virkelig rart at se en kærlighedshistorie, der involverer en person, der ikke er hverken teenager eller i 20’erne. For kærlighed kender ingen alder – om så du er 60 eller 400.

Kunsten er ikke nødvendigvis alles stil, den er lidt upoleret og holdt i sort/hvid, men lige her passer den perfekt. De bløde kurver og lette strøg giver en ømhed til billederne. Og Ed og Lucardos historie passer til den måde, den er fortalt på. Lidt tøvende, men med kærlighed. Jeg glæder mig så meget til bind to udkommer engang i fremtiden, også selvom den her serie uden tvivl kommer til at knuse mit hjerte. Jeg byder det velkommen. Det vil være det værd. Det er kærlighed altid.

lettersforlucardo2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s