6 Literære Par Jeg Håber Ingen Af Os Ender Som

dsc_0225-1

Det er Valentinsdag! Og jeg håber I alle sammen tilbringer dagen med en I elsker (også selvom det bare er jer selv, ligesom mig).

Der kommer masser af lister med romantiske bøger, der er gode at læse, romantiske par man kan emulere, og alt muligt andet. Men der findes også elendige forhold, som vi virkelig bør undgå.

Så her er en liste over forhold jeg håber ingen af os ender i. Og hvis I finder jer selv i et af dem, så giver jeg jer gerne et alibi.

 • Wuthering Heights – Catherine og Heathcliff. Du møder din soulmate, men gifter dig med en anden og dør en tidlig død. Din soulmate tilbringer resten af hans liv med at terrorisere alle omkring ham, inklusiv dit barn. Det er muligt han ikke var en god fyr. Måske du skulle have giftet dig med en anden OG være flyttet til et andet land.
 • Pride and Prejudice – Lydia og Wickham. Du er lidt for overfladisk med en passion for mode, fester og mænd, og du kan ikke modstå charmerende Wickham. Han viser sig at være en manipulerende, løgnagtig og selvisk mand, der ikke elsker dig og aldrig kommer til det. Ikke at du elsker ham, men du har fortjent bedre. Desværre er det 1800-tallet, så en skilmisse er ude af billedet. Gift, måske?
 • Wide Sargasso Sea – Rochester og Antoinette. Du er en ung mand og ankommer til Jamaica. Du forelsker dig i en smuk kvinde. I gifter jer. Du bruger din tid på at manipulere og terrorisere hende. Hun ender på dit loft i England og mens du forelsker dig i en anden kvinde, har hun travlt med at sætte ild til dit hus. Hun dør, du får en lykkelig slutning. Ikke helt fair.
 • Gone Girl – Amy og Nick Dunne. Det startede meget godt, men nu er I gift og du er lidt en elendig mand. Du tror, du kan slippe afsted med det, men det viser sig, du har giftet dig med en sociopat. Hun forsvinder og framer dig for hendes mord. Så vender hun tilbage, har myrdet en anden mand og er gravid med dit barn. Resten af dit liv ser mørkt ud.
 • Macbeth – Lord og Lady Macbeth. På det seneste er din kæreste begyndt at hinte til nogle lidt forstyrrende ting, og er det en kniv du ser foran dig? Før du ved af det har du myrdet din ven, men din kæreste er ikke tilfreds. Du myrder og myrder, men hun er aldrig tilfreds. Hun hader dig for din svaghed. I dør begge.
 • Ulysses – Molly og Leopold Bloom. Du elsker din kone, så godt du kan, men hun er ikke tilfreds. Hun er dig utro med en mand kaldet Blazes Boylan, og du opfører dig upassende overfor unge piger på stranden. Dit liv er så kedeligt James Joyce opgiver plot og fokuserer på form. Du orker ikke at ændre på din kedelige personlighed. Der er nok ikke meget håb for fremtiden.

Er der nogle literære par, du er glad for DIT parforhold ikke ligner? Eller par, hvis kærlighed du ville ønske, du havde?

dsc_0223-2

 

Advertisements

12 thoughts on “6 Literære Par Jeg Håber Ingen Af Os Ender Som

 1. Hahaha, jeg elsker det! Har virkelig siddet og mugget over alle de kærlighedshistorier, der bliver delt. Og det er da også fint og alt det der, men hvad hvis man hellere vil leve lykkeligt med sin kat? Eller… ja. Tak for et godt grin!

  Like

  1. Jeg var SÅ tæt på at lave et “litterære par vi ville ønske vi var” indlæg, men så tænkte jeg, det er jo det alle andre laver. Og det her var meget sjovere 😀 Jeg vil også gerne bare leve lykkeligt med en kat. Måske kan vi købe et hus sammen og have MANGE katte.

   Like

   1. Ja, det her er meget sjovere! Specielt for én som mig, der resten af året har det SÅ fint med at være single, men på valentinsdag bliver totalt bitter over andres kærlighed. Det slår aldrig fejl. Hvad sker der for det? Jeg er så meget med på at vi køber et hus, hvor der er plads til ALLE kattene. ❤

    Like

  1. Ahhh, jaaaa! Det er den virkelig også! Det er mit livs mission (en af dem i hvert fald), at få så mange som muligt til at læse den bog. Den er virkelig god. Og er et vildt interessant supplement til Jane Eyre.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s