Boganbefalinger: 5 Romaner Med Aseksuelle og/eller Aromantiske Hovedpersoner

DSC_0061-1

Det her er den sidste i denne omgang af LGBTQIA+ anbefalinger, og det handler om karakterer, der befinder sig på det aseksuelle og/eller aromantiske spektrum. Som aseksuel føler man ikke seksuel tiltrækning, mens man som aromantisk ikke føler nogen romantisk tiltrækning.

Det er selvfølgelig meget bredt, og nogle identificerer sig som begge dele, og nogle kun som en af de to. Andre føler måske i stedet de er demiseksuelle eller demiromantiske, hvilket vil sige de først føler seksuel/romantisk tiltrækning, når de har udviklet stærke følelser for en anden person. Deres seksuelle/romantiske følelser er derfor også udelukkende for den ene person. Der findes også Gray-A (eller Grey-A), der bruges til af dem, der ikke føler de passer på nogle af de andre definitioner. F.eks. hvis de oplever seksuel tiltrækning meget sjældent, eller kun i så lav en grad, de ikke har lyst til at handle på dem.

Vil I vide mere kan I søge lidt her.

Også denne gang er romaner, der er Own Voices (altså at karakter og forfatteren deler seksual/romantisk identitet) markeret med en *, men det er muligt det gælder flere af dem end blot den ene, jeg har markeret. Jeg markerer det (her og generelt) kun når jeg er helt sikker på, det er korrekt. Her er i hvert fald fem interessante romaner med aseksuel/aromantiske hovedpersoner.

*

Tash står bag en obskur webserie baseret på Leo Tolstoys roman Anna Karenina, der pludselig bliver voldsomt populær efter et shout-out fra en kendt youtuber. Tash skal nu forholde sig til sin nye berømmelse, presset for at levere en perfekt webserie – og muligheden for kærlighed, hvis hun altså kan få fortalt sit crush hun er aseksuel. Jeg har lyst til at læse baseret udelukkende på ideen om en Tolstoy webserie. Det er seriøst genialt.

Nancy forsvandt engang til en fantastisk, magisk verden, men nu er hun tilbage på den kostskole hun forlod, omringet af børn, der har oplevet det samme. Og hun har taget et mørke med sig. Et smukt fortalt magisk, psykologisk drama om en gruppe traumatiserede unge, der har oplevet andre verdener, og et mord, der skal løses.

  • Jughead (Vol. 1) af Chip Zdarsky and Erica Henderson (aseksuel/aromantisk rep, grafisk roman, contemporary)

Jughead er en karakter fra Archie serien, der foregår i Riverdale (hvilket nogle af jer måske kan genkende fra Riverdale serien på Netflix, der dog totalt har ignoreret at Jughead er asexual, så den droppede jeg at se). Jughead får her får sin egen historie, og den ser ud til at være fyldt med teenage shenanigans og imaginære eventyr.

  • 27 Hours af Tristina Wright (aseksuel rep, YA Sci-Fi)

Jeg har anbefalet den her før, men jeg tror det tåler at blive gentaget. En gruppe unge har 27 timer til at stoppe en krig og redde dem selv, og måske hele menneskeheden, fra monstre og ødelæggelse. Jeg glæder mig så meget til at læse den.

Jeg har hørt den her titel overraskende ofte, men jeg vidste intet om den, og slet ikke at den har en aseksuel/aromantisk hovedperson. Det er umiddelbart en smuk, tragisk og kompleks fortælling om identitet og kampen for at finde kærlighed. En unik, magisk realistisk, og nuanceret roman, som jeg virkelig er nødt til at få læst.

*

Der er yderligere lister her romaner med aseksuelle og aromantiske karakterer, selvom de ikke er så store. Det her er nok den kategori, hvor der virkelig mangler repræsentation, og ikke blot i litteraturen – alle steder. Der er desperat brug for flere fortællinger, der har aseksuelle/aromantiske karakterer, og jeg kan kun håbe, de kommer dryssende langsomt. Indtil da er det bedste jeg kan gøre, at støtte dem, der allerede har taget emnet op.

Det her var det sidste indlæg i år med LGBTQIA+ anbefalinger. Jeg vender tilbage næste år igen. Indtil da, så husk at elsk dig selv, også når verden ikke repræsenterer din identitet. Det er dem, der er forkert på den, ikke dig ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s