“Monstress: The Blood” (Vol. 2) af Marjorie Liu og Sana Takeda

Monstress: The Blood (Vol. 2) skrevet af Marjorie Liu og illustreret af Sana Takeda et al., udgivet: 2017, 144 sider, Image Comics.

DSC_0630-1

DSC_0657-1

Monstress: Awakening var en helt fantastisk åbenbaring af en grafisk roman, og fortsættelsen her sænker hverken tempoet eller det, der står på spil. Maika, der nu deler krop med en magtfuld og urgammel gud, er draget videre i sin færd med at finde svar på, hvem hendes mor var og, i den forbindelse, hvem hun selv er.

Med sig har hun Kippa, der er en kombination af en ræv og en lille pige, og Ren, der er en talende kat med mange haler. Universet bliver udbygget yderligere, og jeg er igen imponeret over den detaljerigdom og kompleksitet Liu og Takeda formår at indgyde deres univers med. Det er ikke blot handlingen, der optager plads, nej, hver illustration og hver side kræver en lidt intens koncentration, før man virkelig har forstået det, der sker. Ikke fordi handlingen er besværlig at følge med i, jeg synes faktisk det var en del lettere denne gang end det var i Awakening. Det er mere at hver side er så rigt illustreret og at den verden, Liu og Takeda har skabt er så omfangsrig og original, at det kræver en koncentreret indsats, hvis man virkelig vil ind bag huden på den.

Jeg blev forelsket i den her serie allerede med Awakening, men jeg er kun blevet yderligere overbevist af The Blood. Her eskalerer plottet virkelig, og man begynder at ane et par svar, på mange af de spørgsmål Maika kæmper med. Til gengæld ser det ikke ud til disse svar tilbyder nogen trøst eller løsning. Blot flere spørgsmål og flere, større og vigtigere kampe, der skal kæmpes. Ikke blot i verden, men også inde i Maika selv. Og med det monster, den gud, hun bærer på.

Hver har de deres dæmoner, og i The Blood får de lov til at se lyset. Det kan måske stadig føles som en lidt frustrerende serie, for der er rigtig meget, man skal lære at kende, og Liu og Takeda har meget tiltro til læserens tålmodighed og intelligens. Det er ikke alt, der bliver forklaret, enten fordi, det er implicit eller også fordi det først skal forklares senere. Det kan føles en smule frustrerende, men er egentlig noget, jeg sætter stor pris på. Jeg vil hellere end gerne vente forventningsfuldt, og lade mig opsluge af den blodige, brutale og fantastiske verden de har skabt. Den er voldelig, indimellem så det gør helt ondt at læse, men det gør blot dens øjeblikke af kærlighed, tilgivelse og håb endnu mere magtfulde. De er ganske vist få og der er langt imellem, men selvom det er en verden fyldt med krig, vold og fordomsfuldhed, så er det også en verden, hvor ingen giver op. Kippa specielt er en fantastisk inkarnation af det håb og den godhed, der stadig eksistere.

Faktisk virker Maika, Kippa og Ren som en trio, der sammen balancere og udligner hinanden. De bringer det bedste frem i hinanden og tempererer de dårlige sider. De er en meget umage trio også, men deres bizarre forhold, der mest af alt virker til at være et resultat af omstændighederne, er en af de bedste ting i romanen. Det er hjertet, så at sige.

Jeg vil ikke sige så meget om plottet, da dette er anden bog i serien, og hvis ikke I har læst den første, så synes jeg I skal gøre det snarest. Det er absolut en af de bedste serie, jeg har læst. Den er original, kompleks og vidunderligt smukt illustreret. En helt unik, fantastisk fortælling, der formår at røre ved noget, der er essentielt menneskeligt. Frygten ved vores egen eksistens, spørgsmålet om, hvem vi er, hvorfor vi er her, og hvad vi egentlig, når alt kommer til alt, er i stand til.

DSC_0649-1

DSC_0674-1

Advertisements

4 thoughts on ““Monstress: The Blood” (Vol. 2) af Marjorie Liu og Sana Takeda

    1. Åh, det er jeg SÅ glad for du siger! Lige med dem her sad jeg virkelig og tænkte “Nejnejnej, Kirstine, hvad har du gang i!”. Man stirrer sig totalt blind på det 😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s